Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Zakendoen in Italië

Italië is een belangrijke handelspartner van Nederland. Ondanks dat het land hemelsbreed niet ver weg ligt, verschilt de zakelijke cultuur toch behoorlijk van de onze. Door u hierin te verdiepen kunt u het proces voor uzelf vergemakkelijken en succesvoller zakendoen.

Zakendoen in Italië met vertaalbureau Snelvertaler
Wij geven u alvast graag een paar tips.

Kennismaking

De eerste kennismaking verloopt per voorkeur persoonlijk. Italianen gaan normaal gesproken niet over tot zaken na slechts telefonisch contact of een uitwisseling van e-mails. Bovendien zijn Italiaanse bedrijven vaak nog erg hiërarchisch ingesteld. Het kan dus zijn dat het even duurt voordat u mensen te spreken krijgt die beslissingsbevoegdheid hebben. Het is natuurlijk altijd van belang al uw gesprekspartners met evenveel respect te behandelen. Italianen blijven meestal wat langer vousvoyeren dan Nederlanders. Volg daarin altijd het voorbeeld van uw zakenpartner.

Sociale gelegenheden

Eten, voornamelijk de lunch, is voor Italianen erg belangrijk. Tijdens het tafelen kunt u een goede band opbouwen. Italianen hechten erg aan persoonlijk contact tussen zakenpartners. Voor de maaltijden zal veel tijd worden uitgetrokken en zal er uitgebreid worden gekookt of getafeld. Er wordt niet van u verwacht dat u een relatiegeschenk meeneemt, maar vergeet niet de maaltijd uitgebreid te complimenteren!

De taal

Italianen zullen het zeer op prijs stellen een visitekaartje of brochure in het Italiaans te ontvangen. Wij zijn u graag van dienst met uw vertalingen van en naar het Italiaans. Wij werken uitsluitend met professionele vertalers die moedertaalspreker zijn van het Italiaans. U kunt verzekerd zijn van een eindresultaat dat u direct kunt inzetten. Bovendien hebben wij voor elke tekst de juiste specialist in huis, of het nu een commerciële, medische, technische of juridische tekst betreft. Meer weten? Neem contact op met één van onze projectmanagers, zij helpen u graag verder. Natuurlijk kunt u ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen door uw document(en) te e-mailen.

2019-11-04T12:52:33.5401761Z
Frederique Blom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Frederique Blom een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.