Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Zakendoen in Kazachstan

Kazachse vertalingen voor zakendoen in Kazachstan

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor uw vertaling.

Bij het zakendoen over de grens is het meestal raadzaam u van tevoren in te lezen in het land waar u zaken wilt gaan doen. In elk land heerst immers weer een andere zakelijke cultuur! Kazachstan is een land waar een behoorlijk andere cultuur heerst dan in Nederland. Wilt u binnenkort zaken gaan doen in Kazachstan? Dan is het zeker handig om onderstaande tips te lezen alvorens u afreist, samengesteld door de experts van vertaalbureau Snelvertaler.

Kennismaking

In Kazachstan is het de gewoonte de handen de schudden met beide handen. Daarna worden visitekaartjes uitgewisseld die bekeken worden en zorgvuldig worden opgeborgen. Het geven van geschenken is in een zakelijke omgeving niet gebruikelijk, maar wel zodra u bij iemand thuiskomt. Bloemen en bonbons zijn gebruikelijke cadeaus. Alcohol wordt vaak niet op prijs gesteld.

Zakendoen in Kazachstan met vertaalbureau Snelvertaler

Onze projectmanagers helpen u graag verder met uw vertalingen en tolkdiensten voor Kazachstan.

Etiquette

Wanneer u bij iemand thuis wordt uitgenodigd zijn er een aantal ongeschreven regels waar u rekening mee dient te houden. Zo is het verstandig om altijd uw schoenen uit te trekken. Deze worden namelijk als onrein gezien. Daarnaast is het laten zien van voetzolen een belediging in Kazachstan - uw voeten houdt u dus altijd op de grond.
Een andere belangrijke tip is om de linkerhand zoveel mogelijk te negeren. De linkerhand wordt namelijk als onrein gezien. Geef en pak dingen dan ook altijd aan met de rechterhand.

De taal

Over het algemeen wordt in Kazachstan zowel Russisch als Kazachs gesproken. Het Russisch was altijd de belangrijkste taal, maar het Kazachs neemt een steeds grotere rol in door de groeiende onafhankelijkheid van Rusland. Tegenwoordig beheersen ook steeds meer zakenmensen het Engels, maar dat is niet altijd het geval. Het is dus verstandig om een tolk bij uw meetings te hebben en om uw zakelijke documenten zoals brochures, folders en eventuele contracten te laten vertalen. Vertaalbureau Snelvertaler heeft hiervoor de juiste kennis in huis. Wij kunnen u met zowel het vertalen van zakelijke documenten als met tolkdiensten van dienst zijn. Neem contact met ons op voor meer informatie.

2019-11-04T12:54:37.9192953Z
Frederique Blom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Frederique Blom een e‑mail

Ook nu staat snelvertaler voor u klaar.

Bel ons op 036-534 89 10

Vraag een offerte aan of stuur ons een e-mail met uw vraag.

ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.