Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Vertalingen Kroaats, Kroatisch vertaalbureau Snelvertaler

Voor meer informatie over zakendoen in Kroatië: neem contact op met onze projectmanagers!

Zakendoen in Kroatië

Het uitbreiden van uw onderneming naar het buitenland is een spannende stap. Er zijn een hoop dingen waar u rekening mee moet houden; wetten en regelgeving, transport, communicatie en natuurlijk het verkennen van de nieuwe afzetmarkt. Dat Nederlandse bedrijven succesvol ondernemen in het buitenland is echter geen nieuws. In Kroatië zijn we zelfs de tweede grootste buitenlandse investeerder. Mocht uw bedrijf ook plannen hebben voor Kroatië, dan voorzien wij u graag van een aantal tips voor succesvol zakendoen in dit land.

Bedrijfscultuur: formeel en hiërarchisch

De Kroaat is in zakelijke bijeenkomsten formeel naar zijn of haar zakenpartner. Tutoyeren is niet toegestaan. Spreek zakelijke partners dus altijd aan met hun titel en achternaam. De structuur van bedrijven is hiërarchisch en de beslissingsbevoegdheid ligt bij de directeur. Managers zijn aangesteld om medewerkers aan te sturen. Indien u telefonisch een afspraak maakt, wordt er van u verwacht deze per e-mail te bevestigen. Bij uw eerste meeting is het belangrijk eerst de tijd te nemen iets over uzelf te vertellen, goed te luisteren en vragen te stellen aan uw zakenpartner. Vaak wordt er pas bij een vervolgafspraak een besluit genomen.

Zakelijke afspraken en relatiegeschenken

In Kroatië lopen werk en privé door elkaar. Een lunch wordt vaak gezien als een goede gelegenheid om zaken te doen. Hierbij worden vaak relatiegeschenken uitgewisseld. Het geven van cadeaus gebeurt regelmatig en is meer dan een formaliteit. Bloemen, chocola en alcohol worden altijd gewaardeerd.

De taal

De officiële taal van Kroatië is het Kroatisch. Daarnaast is in de provincie Istrië het Italiaans ook als officiële taal erkend. Bovendien spreekt een groot aantal inwoners ook het Servisch. In het bedrijfsleven zijn de twee voertalen over het algemeen echter het Engels en het Duits. Een visitekaartje in het Engels volstaat daarom meestal. Het zal echter altijd gewaardeerd worden als u enkele zakelijke documenten in het Kroatisch beschikbaar maakt.

Snelvertaler is u graag van dienst met uw vertalingen van en naar het Kroatisch. Wij verzorgen niet alleen het vertalen van zakelijke documenten en dagelijkse correspondentie, maar ook presentaties, folders en offertes. Daarnaast kunt u ook op ons rekenen voor tolkdiensten ter plaatse of in Nederland.

2019-11-04T11:33:17.6374685Z
Frederique Blom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Frederique Blom een e‑mail
Al onze vertaalbureaus zijn gewoon geopend. Wij verzoeken u om uw aanvraag te versturen via e-mail of ons klantportaal te gebruiken. Als u een prijsopgave wilt voor vertaling van een officieel document, ga dan naar www.vertaaldocument.nl.
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 45 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.