Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Zakendoen in Letland

Letland heeft een sterke economische groei meegemaakt sinds de verklaring van de onafhankelijkheid van de Sovjet-Unie in de jaren negentig. Bovendien heeft het land sinds 1 januari 2014 de euro als officiële munteenheid. Vennootschapsbelasting is relatief laag in het land, en de regelgeving is overzichtelijk. Bovendien beschikt Letland over een uitstekende infrastructuur. Deze factoren maken het land aantrekkelijk voor buitenlandse investeringen. Natuurlijk vereist het ondernemen in het buitenland altijd de nodige voorbereiding. Snelvertaler zet graag alvast wat informatie over de Letse zakencultuur voor u op een rij!

Letse vertalingen voor succesvol zakendoen in Letland met Snelvertaler

Onze projectmanagers helpen u graag verder.

Zakelijke ontmoetingen

In Letland wonen diverse etnische bevolkingsgroepen, waarvan de voornaamste de Letten en de Russen zijn. Het is doorgaans verstandig van te voren uit te zoeken met wie u te maken krijgt tijdens uw meetings. De verhoudingen tussen Letland en Rusland liggen nog altijd gevoelig.

De Letten nemen over het algemeen eerst goed de tijd om u beter te leren kennen. Daarbij zijn sociale gelegenheden als koffie drinken en lunchen met elkaar van groot belang. Bij deze gelegenheden kunt u zich best informeel opstellen en vragen naar de familie wordt altijd zeer op prijs gesteld. Zodra u echt in overleg gaat met elkaar, zult u zien dat deze meetings vlot verlopen en uw zakenpartner besluitvaardig is.

De taal

Het Lets is de enige officiële taal van Letland. Door een grote groep van de bevolking wordt echter ook Russisch gesproken. Het is daarom altijd verstandig even uit te zoeken met welke taal u te maken heeft. Hierbij is Snelvertaler u graag van dienst. Ook voor uw vertalingen van en naar het Lets kunt u bij ons terecht. Wij hebben ruime ervaring met zowel juridische, medische, technische en commerciële teksten en werken uitsluitend samen met professionele vertalers die moedertaalspreker zijn van de doeltaal. Hiermee bent u verzekerd van een direct inzetbaar eindresultaat.

2019-11-04T12:58:47.8191258Z
Nicolette van Neer
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Nicolette van Neer een e‑mail
Al onze vertaalbureaus zijn gewoon geopend. Wij verzoeken u om uw aanvraag te versturen via e-mail of ons klantportaal te gebruiken. Als u een prijsopgave wilt voor vertaling van een officieel document, ga dan naar www.vertaaldocument.nl.
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 45 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.