Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Zakendoen in Nepal

Vertaalbureau Snelvertaler helpt u succesvol zakendoen in Nepal

Over de hele wereld succesvol zakendoen: Snelvertaler maakt het mogelijk met vertalingen en tolken.

Als u zaken wilt gaan doen over de grens, is het zaak om uzelf van tevoren goed te (laten) informeren over de heersende zakelijke etiquette in dat land. Naast zaken als infrastructuur, wet- en regelgeving en communicatie zijn er vaak ook culturele gebruiken en gewoonten waar u rekening mee dient te houden. Voor het zakendoen in Nepal zet Snelvertaler alvast wat tips op een rij.

De ontmoeting

In Nepal is er een traditionele manier van groeten. Het woord “Namaste” gaat gepaard met de handen te vouwen en voor het gezicht te houden. Dit betekent zoveel als 'Hallo', 'hoe gaat het', 'een mooie dag verder' of 'tot ziens'. Wanneer iemand in Nepal u de hand wil drukken, kunt u deze altijd aannemen. Neem echter nooit initiatief daartoe, zeker niet bij iemand van het andere geslacht. Fysiek contact met het andere geslacht is namelijk in veel gevallen uit den boze en wanneer een man een (getrouwde) vrouw aanraakt, kan dit opgevat worden als een grove belediging. Mocht u een handdruk geven, zorg dan dat deze niet te stevig is; men is gewend aan een slappe manier van handen schudden. Nepalezen zijn vriendelijk en beleefd en verwachten dat van u ook. Vraag altijd eerst naar de familie en het leven van uw gesprekspartner, voordat u over zaken begint. Let erop dat de non-verbale communicatie in Nepal wat betreft ja en nee precies tegenovergesteld is aan die in Nederland. Wanneer u ja wilt knikken, dient u met uw hoofd van links naar rechts te schudden en wanneer u nee wilt schudden, dient u uw hoofd op en neer te bewegen.

Zakelijke ontmoetingen

Nepalezen houden werk en privé vaak gescheiden. Als u voor koffie, lunch of diner wordt uitgenodigd wordt het dan ook als erg onbeleefd beschouwd als u direct over zaken begint. Volg daarin altijd het voorbeeld van uw gesprekspartner.

Voor relatiegeschenken geldt hetzelfde; in een privé-setting worden kleine cadeautjes als bloemen of chocola zeer op prijs gesteld, in een zakelijke omgeving meestal niet.

De taal

De officiële taal van Nepal is het Nepalees. In de praktijk wordt echter het meest Engels gesproken. De overheid stimuleert het gebruik hiervan ook. Daarvan kunt u goed gebruik maken. Soms zult u een vertaling van een officieel document nodig hebben. Snelvertaler is u graag van dienst met beëdigde vertalingen. Uiteraard kunnen wij ook vertalingen van en naar het Nepalees voor u verzorgen. Wij werken uitsluitend samen met professionele vertalers die moedertaalspreker zijn van de doeltaal. Zo bent u verzekerd van een direct inzetbaar eindproduct.

2019-11-04T13:06:52.7545447Z
Erwin Vroom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Erwin Vroom een e‑mail

Ook nu staat snelvertaler voor u klaar.

Bel ons op 036-534 89 10

Vraag een offerte aan of stuur ons een e-mail met uw vraag.

ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.