Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Zakendoen in Oekraïne

Zakendoen in Oekraïne met Snelvertaler

Snelvertaler geeft tips voor zakendoen in Oekraïne.

Het uitbreiden van uw onderneming naar het buitenland is altijd een spannende stap. Er liggen grote kansen, maar vaak komt u ook obstakels tegen op uw weg. Vaak is het zo dat hoe verder u van huis gaat, hoe groter de verschillen zijn. Dat geldt zeker voor de Oekraïne. In veel gevallen krijgt u te maken met officiële instanties, die handelsbetrekkingen en overeenkomsten vanwege bureaucratie behoorlijk kunnen vertragen. Van Oekraïense zijde zullen buitenlandse bedrijven niet op de hoogte gesteld worden van deze handelswijze, maar het is goed om hier rekening mee te houden in de planning. Daarnaast verschilt de zakelijke etiquette ook van die in Nederland. Kortom, een goede voorbereiding is belangrijk. Vertaalbureau Snelvertaler geeft u graag alvast enkele tips voor het zakendoen in de Oekraïne.

Contact leggen

Voordat u richting de Oekraïne vertrekt is het raadzaam om per e-mail of fax contact te leggen met uw potentiële zakenpartners. Uw eerste bericht kunt u het beste ook in het Oekraïens of Russisch opstellen. Engels is nog maar beperkt ingeburgerd als voertaal tijdens het zakendoen.
Afspraken dient u een aantal dagen van tevoren telefonisch te bevestigen. Indien u een afspraak heeft bij een overheidsinstantie is het verstandig de gespreksonderwerpen (schriftelijk) door te geven.

Kennismaken

Bij de eerste ontmoeting met uw Oekraïense zakenpartner gaat het er waarschijnlijk formeel aan toe. Mannen schudden de handen, vrouwen geven slechts een knikje (aan zowel vrouwen als mannen). Oogcontact wordt wel verwacht. Daarna worden visitekaartjes uitgewisseld - bij voorkeur opgesteld in het Engels en het Oekraïens. Bij de eerste kennismaking worden nooit relatiegeschenken uitgedeeld.
Bij latere afspraken, en in het bijzonder wanneer u bij uw zakenpartner thuis wordt uitgenodigd, worden cadeaus wel op prijs gesteld. U kunt hier denken aan bonbons, sterkedrank of bloemen. Gele bloemen dient u echter te vermijden, deze hebben een negatieve connotatie in het land. Cadeaus worden nooit direct open gemaakt.

De taal

De officiële taal in het land is het Oekraïens. Daarnaast wordt ook door grote delen van de bevolking Russisch gesproken. In het internationale bedrijfsleven zijn de voertalen meestal Duits en Engels, maar de meeste documenten zullen in het Oekraïens of Russisch worden aangeleverd. De hulp van een professioneel vertaal- en tolkenbureau is bij het zakendoen in Oekraïne dan ook onmisbaar. Snelvertaler werkt uitsluitend met vertalers die moedertaalspreker zijn van de doeltaal. Daarnaast schakelen wij voor elke opdracht de juiste specialist in - degene met de meeste kennis van het onderwerp, zodat alle terminologie correct wordt omgezet. Ook voor tolkdiensten ter plaatse helpen wij u graag de perfecte match te vinden.

2019-11-08T14:26:22.3426302Z
Leo Kok
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Leo Kok een e‑mail

Ook nu staat snelvertaler voor u klaar.

Bel ons op 036-534 89 10

Vraag een offerte aan of stuur ons een e-mail met uw vraag.

ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.