Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Zakendoen in Pakistan

Zakendoen in Pakistan met Snelvertaler
Bij zakendoen in het algemeen is het belangrijk om te weten wat de gebruiken en gewoonten zijn van uw zakenrelaties. Dat is zo wanneer er zaken gedaan wordt in eigen land, maar als u besluit om de grens over te gaan, wordt het nog belangrijker om rekening te houden met de (zaken)cultuur van het land waar u zaken mee doet. Wanneer u bijvoorbeeld zaken wilt gaan doen met een bedrijf in Pakistan, is het verstandig om uzelf van tevoren te laten informeren over de cultuur die er in dat land heerst. Om alvast een begin te maken, zetten wij enkele tips op een rijtje over het zaken doen in Pakistan.

De eerste afspraak

Bij de eerste ontmoeting is het niet gebruikelijk om een relatiegeschenk mee te nemen. Dit is dan wel weer gewenst wanneer u bij iemand thuis wordt uitgenodigd. Gebak, chocolade en bloemen doen het altijd goed. Tijdens de eerste afspraak is het de gewoonte om elkaar de hand te schudden. U mag hier gerust zelf het initiatief toe nemen.

Zakelijke afspraken

Pakistanen hechten veel waarde aan persoonlijk contact en het is daarom ook aan te raden om een vertrouwensrelatie op te bouwen voordat er zaken gedaan kan worden. Het is belangrijk uw afspraken schriftelijk, ongeveer 3 of 4 weken van te voren, te maken, bij voorkeur aan het einde van de ochtend of het begin van de middag.

Taal

Engels en Urdu zijn de officiële talen van Pakistan. Daarnaast wordt er ook onder andere Punjabi en Farsi gesproken. Wij helpen u graag met vertalingen naar één van deze talen. Wij werken uitsluitend met professionele vertalers die native speaker zijn van de doeltaal. Bovendien zoeken wij voor elke vertaalopdracht de juiste specialist uit, degene met de meeste kennis in huis van het onderwerp. Wij helpen u graag met het vertalen van visitekaartjes en brochures, maar ook voor beëdigde vertalingen en websitevertalingen bent u bij ons aan het juiste adres.

2019-11-08T14:28:07.2161165Z
Marit van Hove
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Marit van Hove een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 50 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.