Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Zakendoen in Portugal

Taal en cultuur van Portugal.

Snelvertaler geeft u tips voor zakendoen in Portugal.

Portugal is voor veel Nederlandse bedrijven een interessante zakenpartner. Indien u uw producten of diensten naar Portugal wilt exporteren is het echter belangrijk om rekening te houden met verschillende aspecten van de Portugese zakencultuur. Daarom geeft vertaalbureau Snelvertaler u alvast graag een paar tips.

De kennismaking

Zeker de eerste kennismaking zal altijd zeer formeel verlopen, waarbij men elkaar de handen schudt, zowel tijdens de begroeting als bij het afscheid. Het uitwisselen van visitekaartjes maakt onderdeel uit van de kennismaking. De gesprekspartner wordt aangesproken met de eventuele titel plus achternaam.
Portugezen tasten altijd eerst af en zullen niet direct overgaan tot zaken. Daarom wordt er altijd uitgebreid gesproken over de geschiedenis en cultuur van elkaars bedrijf en land. Daarnaast is ook het voetbal een geliefd gespreksonderwerp. Serieuze zaken als politiek kunt u beter vermijden in het eerste gesprek.

Uitnodigingen

Evenals in de omringende mediterrane landen speelt eten een vrij grote rol in het leven van de Portugees. Zakenlunches zijn dan ook aan de orde van de dag. Hoewel de meeste afspraken zich buiten de persoonlijke woonomgeving af zullen spelen, kan het voorkomen dat men toch thuis uitgenodigd wordt. Een klein presentje voor de gastheer of -vrouw wordt bijzonder op prijs gesteld.

De taal

In Portugal wordt het Portugees gesproken. Dit is dan ook de dominante taal in de zakelijke wereld. Bij het uitbreiden van de activiteiten van uw bedrijf naar Portugal kan het daarom nodig zijn om productbeschrijvingen, contracten, marketingteksten en officiële documenten van of naar het Portugees te vertalen.

Snelvertaler beschikt over een groot bestand aan vertalers die het Portugees als moedertaal hebben. Bovendien beschikken we over specialisten in zeer uiteenlopende vakgebieden: van technisch tot juridisch, van medisch tot marketing, voor elke tekst zoeken we de meest ervaren vertaler. Neem voor meer informatie over onze werkwijze gerust contact met ons op.

2019-11-04T13:15:55.9025447Z
Frederique Blom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Frederique Blom een e‑mail
Al onze vertaalbureaus zijn gewoon geopend. Wij verzoeken u om uw aanvraag te versturen via e-mail of ons klantportaal te gebruiken. Als u een prijsopgave wilt voor vertaling van een officieel document, ga dan naar www.vertaaldocument.nl.
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 45 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.