Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Zakendoen in Singapore met vertaalbureau Snelvertaler

Snelvertaler geeft tips voor succesvol zakendoen in Singapore.

Zakendoen in Singapore

Bij het zakendoen over de grens is een goede voorbereiding heel belangrijk. Dat betekent niet alleen het regelen van de juiste vergunningen en het opzetten van een productielijn, maar ook uzelf verdiepen in de heersende zakelijke etiquette. Hoe verder u van huis gaat, hoe verschillend deze vaak is. Om u te helpen zetten de experts van vertaalbureau Snelvertaler in dit artikel alvast enkele tips voor het zakendoen in Singapore op een rijtje.

Bedrijfscultuur

In Singapore is een groot aantal multinationals gevestigd en er werken veel expats in het land. De kans is groot dat u voornamelijk met deze mensen te maken krijgt in uw zakelijke ontmoetingen. De norm is echter overal dat de Singaporese zakelijke etiquette wordt gevolgd. De kledingstijl is formeel, waarbij het opvallend is dat de mannen vaak geen jasje dragen. Wel wordt er een overhemd (met lange mouwen) en een das gedragen.

Kennismaken

Bij zakelijke ontmoetingen zullen de meeste Singaporezen als één van de eerste dingen vragen wat u van Singapore vindt. Het wordt op prijs gesteld als u iets over Singapore weet en wellicht ook enkele bezienswaardigheden heeft bezocht voordat u een zakelijke ontmoeting heeft. Vraag daarna beleefd naar het leven van uw gesprekspartner maar vermijd het onderwerp familie tenzij hij of zij er zelf over begint.

Zorg voor voldoende visitekaartjes. Deze uitwisselen is erg belangrijk in Singapore. Geef en pak het kaartje met twee handen aan. Bekijk het kaartje dat u ontvangt uitgebreid voordat u laat zien dat u het zorgvuldig opbergt.

Relatieschenken

Relatiegeschenken zijn erg belangrijk wanneer u een zakenrelatie op wilt bouwen in Singapore. Men geeft en ontvangt graag cadeaus. Relatiegeschenken gelden voor mensen uit Singapore niet alleen als een uiting van vriendschap; het symboliseert ook de hoop op een succesvolle zakelijke samenwerking in de toekomst. Een geschenk is dan ook ontzettend belangrijk. Let er hierbij op dat de symbolische waarde van een geschenk belangrijker is dan de waarde in geld. Typische Hollandse geschenken doen het bijvoorbeeld altijd goed. Let daarbij overigens op de kleuren: wit, zwart en donkerblauw zijn niet geliefd terwijl goud en rood juist erg populair zijn.

De taal

Singapore kent maar liefst vier officiële talen: Maleis, Engels, Tamil en Mandarijn. In de praktijk zijn de meest gebruikte talen het Mandarijn en het Engels; de regering stimuleert het gebruik van het Engels voor officiële doeleinden. Dit vergemakkelijkt het zakendoen in Singapore voor buitenlandse investeerders natuurlijk behoorlijk.

In sommige gevallen zult u een beëdigde vertaling van of naar het Engels nodig hebben voor uw ondernemingen in Singapore. Snelvertaler is u hierbij graag van dienst. Ook voor vertalingen van en naar het Mandarijn of Maleis kun u bij ons terecht. Wij werken samen met professionele vertalers die moedertaalspreker zijn van de doeltaal. Daarnaast selecteren wij voor elk project, of dat nu commercieel, technisch of juridisch van aard is, de juiste specialist.

2019-11-04T13:05:19.2075447Z
Frederique Blom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Frederique Blom een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.