Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Zakendoen in Slovenië

Vertalen van en naar het Sloveens.

Ook een vertaling naar het Sloveens verzorgen wij graag voor u.

Zakendoen in een ander land gaat er heel anders toe dan in Nederland. Veel bedrijven die voor het eerst de sprong naar een ander land wagen, lopen dikwijls tegen de verschillen aan die er aanwezig zijn. Met name in de zakencultuur kunnen de verschillen groot zijn. Zo groot zelfs, dat bepaalde uitingen in bijvoorbeeld Slovenië precies het tegenovergestelde betekenen dan dat ze in ons land betekenen. Daarom is het belangrijk om de zakelijke etiquette die er daar heerst helder te hebben. Door goed voorbereid te zijn, weet u wat u te wachten staat en kunt u anticiperen op situaties. Wilt u zakendoen in Slovenië? Dan is dit artikel alvast een goede voorbereiding. In dit artikel geven onze specialisten raad aan die bedrijven die zaken willen gaan doen in Slovenië.

Persoonlijke relatie

In Slovenië vindt men het erg belangrijk om de gesprekspartner eerst beter te leren kennen voordat er wordt overgegaan op zaken. Uw contacten zullen dus allerlei vragen aan u stellen tijdens de eerste ontmoeting. Geef hier antwoord op en vraag ook beleefd naar de familie en het leven van uw gesprekspartner. Probeer het gesprek vlot en ontspannen te laten verlopen en begin zeker niet over zaken. Uw gesprekspartner zal het als een belediging zien wanneer u zo snel over zaken begint. Dat geldt overigens ook voor het praten over zaken tijdens een maaltijd. Een maaltijd is voor Slovenen ontspanning en dan wil men het niet over zaken hebben. Laat zien dat u geïnteresseerd bent in het land, het bedrijf van uw gesprekspartner en in uw gesprekspartner zelf. U zult zien dat de zaken dan vanzelf komen. Geduld is in dit land een zeer schone zaak!

Relatiegeschenken en visitekaartjes

Relatiegeschenken zijn heel normaal in Slovenië en uw gesprekspartner zal dan ook erg blij zijn met een mooi geschenk. Dit geschenk kan overigens van alles zijn; van typische Hollandse geschenken tot bloemen, wijn of bonbons. Wanneer u zelf een cadeau krijgt, is het de bedoeling om dit uit te pakken in het bijzijn van de gever.

Visitekaartjes zijn in de zakelijke cultuur van dit land erg belangrijk. Zorg dat u genoeg visitekaartjes bij u heeft en het is aan te raden om een kant van uw visitekaartje te laten vertalen naar het Sloveens. Bestudeer het visitekaartje dat u krijgt zorgvuldig voordat u het opbergt.

Sloveense vertalingen door Snelvertaler

Door uw zakelijke documenten naar het Sloveens te vertalen kunt u straks veel indruk maken. Dat gaat niet alleen over visitekaartjes, maar ook over folders, brochures en eventuele contracten. Onze projectmanagers hebben veel ervaring met het vertalen van teksten van en naar het Sloveens. Ook voor tolkdiensten kunt u bij ons terecht. Neem voor meer informatie gerust contact op met onze specialisten. Zij staan u graag te woord.

2019-11-08T14:02:45.4229524Z
Erwin Vroom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Erwin Vroom een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.