Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Zakendoen in Tadzjikistan

Zakendoen in Tadzjikistan met Snelvertaler
Bent u van plan om zaken te gaan doen in het buitenland? Dat vereist wel de nodige voorbereiding. U zult immers vaak tegen belangrijke culturele verschillen aanlopen. Deze verschillen zien we soms al bij zakelijke afspraken in eigen land of met een bedrijf uit een buurland. Hoe verder we over de grens zaken gaan doen, hoe groter de verschillen over het algemeen zijn.
Tadzjikistan is misschien geen direct voor de hand liggende zakenpartner, maar toch een land waar steeds meer bedrijven zaken doen. De export van katoen en aluminium uit dit land is de laatste jaren namelijk explosief gestegen. In dit artikel geven onze experts u alvast enkele tips over de gewoonten van de bewoners van dit land.

Investeer in de relatie

In Tadzjikistan vindt men een persoonlijke band met zakenrelaties heel belangrijk. Vraag uw gesprekspartner gerust naar de familie, naar de zaak en naar zijn carrière. Vermijd politieke onderwerpen, want dat kan erg gevoelig liggen in dit land. Aangezien Tadzjikistan een islamitisch land is, is het ook erg verstandig om gepast gekleed te gaan. Dat betekent voor mannen een net pak en voor vrouwen kleding waarbij schouders en knieën bedekt zijn. Ook zijn roken, drinken en het eten van varkensvlees in veel gevallen niet aan te raden. Wacht met deze dingen altijd af wat uw zakelijke partner doet.

Relatiegeschenken

Het geven en ontvangen van geschenken is niet een gewoonte in Tadzjikistan, maar het is ook niet vreemd of beledigend om een geschenk mee te nemen. Het wordt in ieder geval niet van u verwacht. Als u een uitnodiging krijgt voor een bruiloft of een ander feest, kunt u die beter niet afslaan. Dat wordt namelijk wel als een belediging ervaren.

De taal

In Tadzjikistan is de officiële taal Perzisch (ook wel aangeduid met Farsi). Daarnaast wordt er in de zakenwereld veel gebruik gemaakt van het Russisch. Indien u een vertaling van of naar een van deze talen nodig heeft, zijn wij u graag van dienst. Wij werken uitsluitend met senior native vertalers die ieder gespecialiseerd zijn op hun eigen vakgebied. Of uw teksten nu juridisch, agrarisch, technisch of medisch van aard zijn, wij vinden de beste match voor uw document.

2019-11-04T12:05:04.5846515Z
Frederique Blom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Frederique Blom een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 44 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.