Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Zakendoen in Vietnam

Snelvertalerhelpt u verder bij het zakendoen in Vietnam

Werkt u bij een bedrijf in bijvoorbeeld de landbouw of energie? Dan is de kans groot dat u een keer zaken gaat doen met een Vietnamees bedrijf. Dit land heeft immers een grote belangstelling voor onder andere deze branches. Omdat de Nederlandse cultuur verschilt van die Vietnamese, hebben wij alvast wat tips voor u op een rijtje gezet, zodat u goed voorbereid op pad kunt!

Wijze van onderhandelen

Bij zakendoen in Vietnam is het belangrijk dat er een goede relatie tussen de zakenpartners bestaat. Daarnaast is het een pre als u zich richt op instanties zoals de Vietnamese Kamer van Koophandel en brancheorganisaties. De relatie tussen de zakenpartners wordt versterkt door het samen eten en drinken. Begin bij het eerste contact niet meteen over de zaken, een gesprek voeren over de familie is gebruikelijk. Houd er rekening mee dat men in Vietnam zich voorstelt met eerst de achternaam en dan de voornaam, maar wel graag aangesproken wordt met de voornaam. Wanneer u zich voorstelt en uw visitekaartje aangeeft, zorgt u er dan voor dat u dit met twee handen doet. Dit geldt ook voor het aanpakken van visitekaartjes. Het is niet gebruikelijk om bij de eerste ontmoeting een relatiegeschenk te geven. In een later stadium kunt u een eenvoudig relatiegeschenk geven. Wanneer de relatie tussen de zakenpartners goed genoeg is, zal de Vietnamese verantwoordelijke een beslissing maken wat betreft de onderhandeling.

Taal

In Vietnam spreekt lang niet iedereen Engels. Het is daarom belangrijk om belangrijke documenten vertaald in het Vietnamees mee te nemen. Daarnaast wordt het ook gewaardeerd wanneer u uw visitekaartje zowel in het Engels als in het Vietnamees aanbiedt. Uiteraard kunt u ook een tolk Vietnamees inhuren. Op die manier zal de communicatie geen belemmering vormen voor het zakendoen.

2019-11-08T14:29:57.5251463Z
Erwin Vroom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Erwin Vroom een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.