Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Zakendoen in Wales met vertaalbureau Snelvertaler

Snelvertaler helpt u met succesvol zakendoen in Wales: neem contact met ons op!

Zakendoen in Wales

Zaken doen met bedrijven in het buitenland is niet altijd even gemakkelijk. U zult niet de eerste zijn die tegen zulke grote culture verschillen aanloopt dat daardoor de zakelijke relatie in gevaar dreigt te komen. Dit kan voorkomen worden door uzelf goed voor te bereiden wanneer u zaken gaat doen in het buitenland. Zo weet u van tevoren wat u kunt verwachten en wat de gewoonten en gebruiken zijn in het land waar u zaken gaat doen. Dit is overigens niet alleen het geval in verre oorden uit andere werelddelen. Ook wanneer u bijvoorbeeld zaken wilt gaan doen in Wales, kunt u tegen culture verschillen aanlopen. In dit artikel zetten de experts van vertaalbureau Snelvertaler enkele aandachtspunten op een rijtje, wanneer u zaken wilt gaan doen in Wales.

Omslachtig en politiek

Zakelijke contacten gaan er in Wales vaak omslachtig en politiek aan toe. Waar we in Nederland gewend zijn aan een directe benadering wordt er in dit land vaak om de pot gedraaid. Hierdoor kunt u het gevoel krijgen dat u aan het lijntje wordt gehouden. Dat wordt vaak echter niet met die reden gedaan, maar is simpelweg omdat men bang is u te beledigen. Het is dan ook verstandig om duidelijkheid te eisen als besluiten lang worden uitgesteld. Let hierbij wel op dat u dit altijd op een vriendelijke en rustige manier doet. Het zaken doen in Wales is een politiek spelletje waarbij ongelooflijk veel belangen meespelen. Probeer niet altijd deze belangen te begrijpen, maar probeer u neer te leggen bij het feit dat er met extreem veel partijen rekening wordt gehouden.

Vertrouwensrelatie

Het is in Wales belangrijk om eerst een vertrouwensrelatie op te bouwen alvorens er zaken gedaan kan worden. Verwar het opbouwen van een vertrouwensrelatie overigens niet met het 'binnendringen van het privéleven' van uw gesprekspartner. Privé en zakelijk zijn strikt gescheiden en begin dan ook niet over privéleven voordat uw gesprekspartner daar zelf over begint. In Wales houdt men van gezelligheid en lange afspraken met eten en drinken zonder dat daar direct zaken bij ter sprake komen. Laat ook in dit geval het initiatief over aan uw gesprekspartner, zodat u niet ongewenst over zaken kunt beginnen. Dat heeft overigens ook te maken met het aangeboren wantrouwen dat mensen uit Wales hebben tegen buitenlanders. Het is dus zaak om eerst het vertrouwen te winnen en vervolgens een relatie op te bouwen, alvorens er echt zaken gedaan kan worden.

Kleding en relatiegeschenken

Het dragen van de juiste kleding is erg belangrijk in Wales. Zorg er dus voor dat u altijd voldoet aan de formele kleding stijl, die in het land geldt. Voor mannen betekent dit dat er een pak met das gedragen wordt, het liefst in donkere kleuren. Overigens maakt het hierbij uit of u een afspraak in de stad of op het platteland hebt. Op het platteland dient u juist weer wat luchtiger gekleed te gaan. Ook van vrouwen wordt een nette en formele kledingkeuze verwacht. Voor zowel mannen als vrouwen geldt dat er niet overdreven moet worden met de kledingkeuze. Zorg dat u niet overdressed bent, maar houd u kledingkeuze bescheiden en netjes. Relatiegeschenken zijn niet de gewoonte in Wales en dus niet direct nodig. Een klein geschenk kan echter nooit kwaad.

Welsh vertaalbureau Snelvertaler geeft tips over zakendoen in Wales.

Onze projectmanagers behandelen uw offerteaanvraag met zorg.

Taal

Veel zakelijke onderhandelingen hebben last van een taalbarrière. Om dit te voorkomen, dient u zich goed voor te bereiden. Vertaalbureau Snelvertaler kan u uitstekend van dienst zijn bij het vertalen van zakelijke documenten en het verlenen van tolkdiensten. Kijk op onze website wat wij met onze vaardigheden en jarenlange ervaring voor u kunnen betekenen, of neem contact op met onze projectmanagers voor de mogelijkheden. Zij helpen u graag verder. Direct een vrijblijvende offerte aanvragen voor uw vertaling Welsh kan via het offerteformulier of door ons uw document te e-mailen.

2019-11-08T14:32:10.6234548Z
Frederique Blom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Frederique Blom een e‑mail

Ook nu staat snelvertaler voor u klaar.

Bel ons op 036-534 89 10

Vraag een offerte aan of stuur ons een e-mail met uw vraag.

ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.