Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Zakendoen in Wallonië

Zakendoen in Wallonië met vertaalbureau Snelvertaler

Snelvertaler zet de belangrijkste zaken voor u op een rijtje.

Wanneer u zaken gaat doen met bedrijven uit een ander land, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de manier van onderhandelen. Waar dient u bijvoorbeeld rekening mee te houden wanneer u zaken wilt gaan doen met een bedrijf uit Wallonië? Is er veel verschil tussen de (zaken)cultuur in deze Belgische streek en die van Nederland? Om u alvast op weg te helpen, geven we u in dit artikel enkele tips.

Onderhandelen

Zakenlunches worden in Wallonië erg gewaardeerd. Dit is een manier om de zakenrelatie beter te leren kennen. Hierbij is het de gewoonte dat er niet meteen over zaken gepraat wordt, maar dat er eerst een algemeen gesprek gevoerd wordt. De partijen kunnen elkaar leren vertrouwen, wat erg belangrijk is. Wanneer er uiteindelijk over zaken gesproken wordt, zal de andere partij niet meteen een beslissing nemen. Dit gebeurt achteraf. Wanneer u dit als vanzelfsprekend aanneemt, zal dat gewaardeerd worden. Bescheidenheid is een belangrijk punt, probeer het initiatief in eerste instantie bij de zakenpartner te leggen.
Een relatiegeschenk meenemen is ook zeker geen slecht idee, dit kan de onderhandelingen in een later stadium positief beïnvloeden.

Taal

Aan taal hangt in Wallonië een belangrijke waarde. Het wordt daar erg gewaardeerd wanneer u Frans kunt spreken. Wanneer u deze taal zelf niet onder de knie heeft, kunt u kijken naar de mogelijkheden om een Franse tolk mee te nemen. Daarnaast kunt u de benodigde documenten voor de onderhandeling ook in het Frans laten vertalen. Engels en Nederlands wordt in Wallonië niet veel gesproken.

2019-11-08T14:31:22.6746604Z
Frederique Blom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Frederique Blom een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.