Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Zakendoen in Zuid-Afrika

Zakendoen in Zuid-Afrika met Snelvertaler
Zuid-Afrika biedt door de sterke financiële sector en de goede infrastructuur in het land potentiële ondernemers een keur aan mogelijkheden. Een bedrijf in Zuid-Afrika beginnen of zakendoen met een Zuid-Afrikaans bedrijf is een goede investering. Om u een kleine impressie te geven van wat u kunt verwachten als u zakendoet in Zuid-Afrika, volgen hieronder enkele tips.

Tip 1: Werkvergunning

Een werkvergunning is wettelijk verplicht om als ondernemer aan de slag te kunnen in Zuid-Afrika. De aanvraagprocedures zijn een langdurig proces. Een jurist die op de hoogte is van de geldende wetten en voorschriften kan uitkomst bieden.

Tip 2: Investeren in de zakelijke relatie

Zuid-Afrikanen zijn de mening toegedaan dat mensen elkaar moeten vertrouwen. Veel van het zakendoen is dan ook gebaseerd op respect en wederzijds vertrouwen. Vertrouwen opbouwen gaat niet van de ene op de andere dag en betekent investeren in de onderlinge relatie. Besprekingen om de vertrouwensband te versterken worden doorgaans in een lokaal restaurant gevoerd en niet op kantoor of in een huiselijke omgeving.

Tip 3: Sociaal maatschappelijke rol

Een bedrijf wordt in Zuid-Afrika niet alleen afgerekend op zijn innovatieve kracht en producten, maar ook op de sociaal maatschappelijke betrokkenheid van het bedrijf. Investeren in de lokale bevolking is daarbij het sleutelwoord. Hieronder vallen onder andere het opleiden van mensen en doorgeven van specifieke know how.

Tip 4: Culturele achtergrond en geschiedenis

Zuid-Afrika is een cultureel divers land, en het loont dan ook de moeite om de tijd te nemen meer te weten over de achtergrond en geschiedenis van het gebied waarin u zaken doet. Cultuur en religie zijn daarbij nauw verbonden en dienen diepgaand bestudeerd te zijn, om misverstanden te voorkomen. Een Zuid-Afrikaan die in de gaten heeft dat u weinig tot niets afweet van het land, zal eerder geneigd zijn om af te zien van verdere samenwerking.

Tip 5: Communicatie

Vertaalbureau Snelvertaler voor zakendoen in Zuid-Afrika

Onze projectmanagers helpen u graag verder met vertalingen voor Zuid-Afrika.

Een veel gemaakte fout bij het zakendoen met Zuid-Afrika is dat men ervan uit gaat dat enkel Afrikaans, dat nauw verwant is aan het Nederlands, afdoende is om deals te sluiten. De hoofdtaal in Zuid-Afrika is echter Engels en wie dit niet uitstekend beheerst komt bedrogen uit. Het vertalen van officiële zakelijke documenten geschiedt dan ook vaker naar Engels dan naar Afrikaans. Wilt u hier meer over weten of een vrijblijvende offerte opvragen, neemt u dan gerust contact op met één van onze projectmanagers.

2019-10-30T16:45:30.1986525Z
Marit van Hove
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Marit van Hove een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 44 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.