Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

De Taj Mahal in India: een lang van nieuwe mogelijkheden.

Vertaalbureau Snelvertaler geeft tips voor zakendoen in Zuid-Azië.

Zakendoen in Zuid-Azië

Landen die tot Zuid-Azië gerekend worden zijn onder andere India, Pakistan, Bangladesh en Sri Lanka. Deze landen zijn bekend van de kleding die er voor grote westerse concerns geproduceerd wordt, maar ook op het gebied van ICT ontdekken veel ondernemers hier steeds meer mogelijkheden.

De landen in dit gebied worden dan ook steeds vaker gezien als een baken van innovatie en productiemogelijkheden waar Europese bedrijven steeds vaker hun diensten of producten aan de man willen brengen. De Aziatische zakelijke cultuur verschilt echter zodanig van de Europese dat het van belang is om u van tevoren goed te (laten) informeren zodat u goed beslagen ten ijs komt. Snelvertaler geeft u alvast graag een aantal tips.

Tip 1. Verdiep u in het land

Hoewel Zuid-Azië vaak wordt aangeduid als één geheel, zijn er natuurlijk wel degelijk verschillen tussen de landen die hiertoe gerekend worden. Zorg daarom dat u op de hoogte bent van de belangrijkste culturele kenmerken van het specifieke land waar u zaken gaat doen. Ook wat betreft vertalingen heeft dit natuurlijk toegespitste eisen, waar Snelvertaler u graag verder over adviseert.

Tip 2. Bereid u voor op onderhandelen

Wanneer u al eens op vakantie bent geweest in Zuid-Azië, weet u dat u nooit zomaar de gevraagde prijs hoort te betalen. Onderhandelen is hier zo ingebakken in de cultuur, dat men u niet serieus neemt wanneer u niet stevig onderhandelt. Het kan hierbij zeker raadzaam zijn om u vooraf te laten adviseren over de manier waarop dit gebeurt, bijvoorbeeld door westerse collega-ondernemers die al actief zijn in Zuid-Azië.

Tip 3. Meetings en presentaties

In Zuid-Azië houdt men niet van mooie praatjes maar hoort men liever overtuigende feiten. Geeft u een presentatie voor uw Zuid-Aziatische klanten of zakenpartners, zorg dan dat u alle benodigde informatie kunt geven wanneer daar om gevraagd wordt. Dat hoeft natuurlijk niet allemaal uit uw hoofd, maar het is zeker raadzaam om overzichtelijke hand-outs uit te delen en andere informatiebronnen bij de hand te houden. Wilt u uw visitekaartje overhandigen? Doe dit dan door deze met de voorkant naar boven gericht met uw beide handen aan te bieden.

De taal

In de Zuid-Aziatische landen worden diverse talen gesproken. In India kunt u vaak met Engels terecht, maar ook het Punjabi wordt daar veel gesproken. Dit geldt eveneens voor Pakistan, waar het Punjabi zelfs de meeste gesproken taal is. Het is verstandig van tevoren te informeren in welke taal uw zakenpartners graag de zakelijke correspondentie en documenten ontvangen. Snelvertaler is u hierbij graag van dienst Wij werken samen met professionele vertalers over de hele wereld. Zodoende kunnen we voor elk project de juiste vertaler selecteren; degene met de meeste kennis van het onderwerp in huis om tot de beste vertaling te komen.

2019-11-04T13:17:46.6815447Z
Erwin Vroom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Erwin Vroom een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.