Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Zakendoen in Zwitserland

Zakendoen in Zwitserland met vertaalbureau Snelvertaler

Onze projectmanagers helpen u graag succesvol zaken te doen in Zwitserland!

Zwitserland is één van Europa's sterkste en stabielste economieën. Door de centrale ligging doen veel Europese bedrijven zaken in het land midden in de Alpen. Hoewel Zwitserland in Europa ligt, behoort het niet tot de Europese Unie. Dat kan ervoor zorgen dat u als bedrijf tegen andere regels aanloopt. Succesvol ondernemen in Zwitserland vereist daarom een goede voorbereiding.

Investeer in inhoud en bereid u goed voor!

Ten eerste is het belangrijk te beseffen dat het lastig is om toe te treden tot de markt als buitenlands bedrijf, aangezien Zwitsers de voorkeur geven aan leveranciers en zakenpartners uit eigen land. U heeft dus een goed verhaal en veel geduld nodig, als u wilt slagen in Zwitserland. Zorg er dan ook voor dat u investeert in een persoonlijke relatie met uw gesprekspartners en kom vooral niet te snel ter zake. Dit wordt door Zwitsers gezien als beledigend en oppervlakkig. Bereidt u ook voor op diepgaande, inhoudelijke gesprekken over de vraag waarom u zaken wilt doen met een Zwitsers bedrijf, want deze vraag zal meerdere malen gesteld worden. Zorg dat u een goed passend antwoord heeft met de juiste onderbouwingen. Als u met het antwoord op deze vraag indruk maakt, zet u een grote stap richting succesvol zaken doen met een Zwitsers bedrijf en dwingt u respect af bij uw gesprekspartner. Betrek daarbij de visie van uw eigen bedrijf en laat zien dat u zichzelf ook ingelezen heeft in de visie en missie van het bedrijf van uw gesprekspartner.

De taal

De taal (Zwitserduits) is erg belangrijk. Bedrijven verwachten van u dat u een brochure overlegt in Zwitserduits. Daarnaast is het ook verstandig om een schriftelijke bedrijfspresentatie aan te bieden in deze taal waarin alles over uw bedrijf staat, plus een antwoord op de vraag waarom u in Zwitserland zaken wilt gaan doen. Vertaalbureau Snelvertaler kan u dankzij haar ervaring en vaardigheden uitstekend van dienst kan zijn bij het vertalen van deze documenten. Neem contact op met onze projectmanagers voor meer informatie of vraag direct een vrijblijvende offerte aan door ons uw tekst te e-mailen.

2019-11-04T12:33:19.2591020Z
Frederique Blom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Frederique Blom een e‑mail

Ook nu staat snelvertaler voor u klaar.

Bel ons op 036-534 89 10

Vraag een offerte aan of stuur ons een e-mail met uw vraag.

ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.