Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Zakendoen op de Nederlandse Antillen

Zakendoen op de ABC-eilanden met vertaalbureau Snelvertaler

Ook vertalingen naar het Papiaments kunnen we voor u verzorgen.

Onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden, maar toch een verhaal apart. Zakendoen op de Nederlandse Antillen verschilt van zakendoen in Nederland. Op de Antillen wordt natuurlijk veel Nederlands gesproken, maar toch is dit niet per se de voertaal bij het zakendoen. Ook de regelgeving kan verwarrend zijn, aangezien sommige eilanden een eigen land vormen en sommige een bijzondere gemeente van Nederland zijn. Het is dus verstandig om u goed in te lezen voor u zaken gaat doen in één van deze landen. Wij geven u alvast een paar tips.

Tip 1: Nederlands of niet?

Zoals hierboven vermeld, zijn de Antillen onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden, maar vormen sommige eilanden binnen dit koninkrijk een eigen land met eigen wetten en regels. Dit geldt sinds 2010 voor zowel Curaçao als Sint Maarten. Verdiept u zich dus eerst goed in de lokale regels voordat u een bedrijf gaat starten of handel gaat drijven in de Cariben. Bonaire, Sint Eustatius en Saba zijn sinds 2010 een bijzondere gemeente van Nederland. Dit betekent dat hier dezelfde wetten en regels gelden als in Nederland zelf.

Tip 2: Keurig gekleed

Hoewel de temperatuur bijna het hele jaar door tropisch te noemen is, kleden de Antillianen zich over het algemeen keurig. U zult dan ook niet snel iemand in een korte broek en een T-shirt over de vloer krijgen. De Antillianen zullen op zijn minst een lange linnen broek en een licht overhemd aanhebben, maar over het algemeen wordt tijdens zakelijke afspraken gewoon een pak gedragen.

Tip 3: Terughoudend maar oprecht vriendelijk

De Antillianen zijn ietwat terughoudend en zullen niet direct tutoyeren of over te persoonlijke onderwerpen praten. Daar tegenover staat, dat Antillianen oprecht vriendelijk en geïnteresseerd zijn in de gesprekspartner. Een zakelijke kennismaking zal meestal vooraf worden gegaan door een gesprek over de kinderen en familie. Daarnaast is humor erg belangrijk, er mag zeker gelachen worden tijdens een bespreking.

Tip 4: Nederlands, Engels of Papiaments?

De Antillen kennen maar liefst drie officiële talen: het Nederlands, Engels en natuurlijk het Papiaments. Wanneer u kennismaakt met uw zakenpartners op de Nederlandse Antillen zult u merken dat het zeer op prijs wordt gesteld als u een paar woordjes of zinnen Papiaments kent.
Voor professionele vertalingen van uw documenten naar het Papiaments of Engels bent u bij ons vertaalbureau aan het juiste adres. Wij werken samen met professionele vertalers Papiaments die veel ervaring hebben op diverse vakgebieden. Wij ondersteunen u graag bij het vertalen van zakelijke documenten of correspondentie. U kunt altijd contact opnemen met onze projectmanagers voor meer informatie.

2019-11-04T13:12:51.0395447Z
Frederique Blom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Frederique Blom een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.