Nederland

Professioneel Arabisch vertaalbureau met native speakers

Het Arabisch wordt door 280 miljoen sprekers gesproken, voornamelijk in de islamitische wereld. Het is de taal van de Koran, het heilige boek van de islam, en is daarom op politiek en cultureel niveau maar ook op religieus niveau belangrijk. Daarom is het Arabisch door de Verenigde Naties tot één van de 6 officiële talen benoemd. De taal kent een ander alfabet dan het Latijnse, namelijk het Arabische alfabet.

Dit wordt van rechts naar links geschreven en vergt door verscheidene nuances een hoop precisie en nauwkeurigheid om te schrijven. Dit betekent dat het voor vertalingen erg belangrijk is dat dit door een expert gebeurt. Vertaalbureau Snelvertaler werkt samen met zulke experts. Deze professionele vertalers hebben ruime ervaring met vertalen naar het Arabisch en leveren daardoor vertalingen van hoge kwaliteit. 

Berber wordt vaak als een dialect van Arabisch gezien, maar is dat zeker niet. Berbertalen worden gesproken door mensen in 10 verschillende landen in Noord-Afrika. In Marokko en Algerije is het zelfs een officiële taal. Het Berber kan in diverse schriften worden geschreven; Arabisch, Latijn-Berbers en Tifinagh. Onze experts helpen u graag met het kiezen van de juiste vorm. 

Arabisch vertalen: Al meer dan 20 jaar ervaring in verschillende branches en vakgebieden

Er zijn veel Arabische vertaalbureaus, het vinden van zo’n vertaalbureau is niet moeilijk. Echter is gebleken dat het machtig zijn van de Arabische taal niet genoeg is voor een goede Arabische vertaling.

Expertise binnen de juiste branche of het juiste vakgebied is daarbij een must. Zo weet u ook zeker dat de vertaler de vaktermen binnen een branche ook goed vertaalt.

Doordat Snelvertaler beschikt over een uitgebreide database met Arabische vertalers die elk hun eigen specialisatiegebied hebben.

Zo vertalen wij met regelmaat in de volgende branches en vakgebieden:

Bovenstaande lijst is slechts een voorbeeld van de vakgebieden waarin onze vertalers werken, mocht u vragen hebben over een specifiek vakgebied, neem dan contact met ons op.

Native speakers Arabisch bij een ISO-gecertificeerd Vertaalbureau

Snelvertaler is een ISO 9001 gecertificeerd vertaalbureau en werkt conform ISO 17100. Daarmee is ons vertaalbureau een van de weinige vertaalbureaus in Nederland die werkt volgens deze normen.

Wat betekenen deze certificaties voor u als klant?

Heel simpel gezegd: Arabische vertalingen van de hoogste kwaliteit. Doordat wij volgens de ISO-normen gehouden zijn aan bepaalde standaarden, zorgen wij ervoor dat uw vertaling zorgvuldig wordt uitgevoerd. Ook betekent het dat wij uw vertaling zullen laten controleren en voor oplevering checken op kwaliteit.

Daarbij wordt ook zorg gedragen voor de juiste vertaling van de boodschap en niet alleen de tekstuele vertaling, we spreken dan ook eerder van lokalisatie in plaat van een “platte vertaling”.

Buiten de hoge kwaliteit van al onze vertalingen heeft onze certificatie ook impact op onze dienstverlening, zo staan onze projectmanagers altijd voor u klaar. Vragen wij actief naar uw feedback na elke vertaling en denken ook graag met u mee over uw project. Hoogwaardige service dus.

Succesvol zakendoen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten en met de Westerse wereld

Noord-Afrika biedt steeds meer politieke stabiliteit in combinatie met lage arbeidskosten, een goed opgeleide beroepsbevolking, toegenomen privatisering, snelle verbetering van infrastructuur en een strategische ligging waardoor het een geweldige locatie is voor buitenlandse investeringen. Veel internationale organisaties hebben hun aandacht op Algerije en Libië gericht nadat er olie ontdekt is.

Deels als gevolg hiervan zullen ook andere sectoren zoals infrastructuur, telecom, bankwezen, mijnbouw, de industrie en het toerisme steeds belangrijker worden.

Zakendoen in Noord-Afrika kan een uitdaging zijn, maar is ook zeer de moeite waard! Het wordt zeer op prijs gesteld als u niet alleen in het Engels communiceert, maar ook probeert wat van de lokale taal en gebruiken eigen te maken. Vertaalbureau Snelvertaler kan u hierbij van dienst zijn door uw zakelijke documenten, dagelijkse correspondentie en bedrijfsinformatie te vertalen.

In veel landen in het Midden-Oosten wordt (een vorm van) Arabisch gesproken. Het is daarom verstandig om als eerste uit te zoeken welke voertaal uw partners hebben. Natuurlijk kunt u hiervoor ook contact opnemen met onze projectmanagers, zij helpen u graag verder. 

Vanuit de Arabische landen worden er ook steeds meer zakengedaan met landen binnen de Europese Unie en vanzelfsprekend horen ook de Scandinavische landen daarbij. Wanneer u op zoek bent naar de juiste partner voor uw vertalingen vanuit de Scandinavische talen (Deens, Fins, Noors of Zweeds) naar het Arabisch, bent u bij vertaalbureau Snelvertaler aan het juiste adres. Ook in Duitsland en andere Duitssprekende landen bijvoorbeeld is het duidelijk dat steeds meer Arabisch sprekende landen zakendoen met de Westerse wereld.

Andere talen waar wij vertalen

Snelvertaler is niet alleen uw vertaalbureau voor het Arabisch, u kunt ook bij ons terecht voor bijvoorbeeld:

Indien dit niet de talen zijn waar u naar op zoek bent, verwijzen u graag naar ons volledige overzicht van talen waarin wij voor u kunnen vertalen.

Veel voorkomende talencombinaties bij Arabisch vertalen

  • Arabisch – Nederlands
  • Nederlands – Arabisch
  • Duits – Arabisch
  • Arabisch – Duits
  • Frans – Arabisch
  • Arabisch – Frans