Nemen computers het werk van vertalers over?

Vertaalmachines zijn volop in ontwikkeling. Al decennia voorspellen taalkundigen en computerexperts dat het wezen van de taal spoedig doorgrond zal worden waarna vertalen puur een kwestie van brute rekenkracht wordt. De experts hebben op dit gebied echter ongelijk gehad tot op heden. Vertalers gebruiken steeds meer tools die het vertalen versnellen en repeterende passages uit de teksten halen, maar vertaalmachines zijn nog steeds niet te gebruiken voor de professionele vertaalindustrie. Vertalen is simpelweg een ambacht waarbij creativiteit en gevoel een belangrijke rol spelen. De nuances van taal raken verloren bij een volledig machinale vertaling, waardoor deze veelal onbruikbaar zijn.

Machinevertalingen en postediting

Een methode die momenteel zijn opmars maakt in de vertaalwereld zijn machinevertalingen met postediting. Dit houdt in dat een tekst door een speciale software wordt voorvertaald en daarna een professionele vertaler deze vertaling corrigeert een aanpast om tot een leesbaar en bruikbaar geheel te komen. Voor meer informatie over deze methode kunt u contact opnemen met onze projectmanagers. Zij adviseren u graag verder over deze methode en beoordelen in samenspraak met u of dit een mogelijkheid is voor uw project.

2017-09-18T11:20:00.3031687Z

Leo Kok
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Male83950
customer service
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 55 vertalers gaven ons een score van 4,8 uit 5.