Portugees vertaalbureau

Wanneer u zaken wilt gaan doen in andere landen, kan taal soms een behoorlijke barrière vormen. Vaak is alleen de beheersing van de Engelse taal niet voldoende, aangezien er, zeker in de oudere generatie, nog erg veel mensen zijn die deze taal niet genoeg beheersen. In dat geval is het natuurlijk handig als u gebruik maakt van de diensten van een vertaalbureau. Vertaalbureau Snelvertaler heeft een ruime ervaring in het vertalen van teksten en het aanbieden van tolkdiensten. Wanneer u bijvoorbeeld het Portugees een lastige taal vindt, kunnen wij u uitstekend van dienst zijn.

Het Portugees

Vlag van Brazilië en Portugal

Ook voor bijvoorbeeld Brazilië kunnen wij u helpen met een vertaling Portugees.

Het Portugees is een wereldtaal die onder de noemer 'Romaanse talen' geschaard kan worden. Deze Zuid-Europese tak van de Indo-Europese taalfamilie wordt over de hele wereld gesproken. Dat komt grotendeels door het stichten van kolonies. Alle Romaanse talen, zo ook het Portugees, stammen af van het Latijn.

De Portugese taal wordt wereldwijd door maar liefst 230 miljoen mensen gesproken, bijvoorbeeld in Brazilië en Kaapverdië, waarbij de taal in ieder gebied weer net wat anders is. Daarnaast zijn er ruim dertig verschillende dialecten in het Portugees. Overigens gebeurt het niet vaak dat deze dialecten zoveel verschillen dat de mensen elkaar onderling niet meer kunnen verstaan.

Portugees en Spaans

Het Portugees lijkt erg veel op het Spaans. De talen zijn nauw verwant aan elkaar. Het verschil is vooral te vinden in de uitspraak van de woorden. Het Portugees heeft namelijk unieke klanken waardoor het direct herkend kan worden als de Portugese taal. Het is te vergelijken met het Vlaams en het Nederlands; buitenstaanders zien nauwelijks verschil, maar dat is er wel degelijk.

Vertalen

Voor een vertaling van of naar het Portugees, bent u bij ons aan het juiste adres. Ook kunnen wij u van dienst zijn met onze tolkdiensten. Kijk op onze website wat wij voor u kunnen betekenen of neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Direct een vrijblijvende offerte aanvragen kan natuurlijk door ons uw document te e-mailen of door het offerteformulier in te vullen. Onze projectmanagers sturen u vervolgens binnen een uur een offerte per e-mail.


Meer informatie:

2017-08-24T16:56:43.7123846Z

Geertruide Koenen
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Female83950
customer service

American Translators Association Logo

Wij zijn een zakelijk lid van ATA, de Vereniging van Amerikaanse Vertalers

Logo van EUATC en VViN

Als uw vertaling benodigd is voor Europese markten, werken wij volgens EUATC (Europese) standaarden

Proz logo

De meeste vertalers die voor ons werken zijn gecertificeerde leden van Proz

DIN CERTCO logo

Onze Europese dochteronderneming is, vanwege onze ruime ervaring in life sciences vertalingen, geregistreerd bij DIN CERTCO

Kiva supporter logo

Snelvertaler.nl is een trotse sponsor van het KIVA-programma.