De expertise van Zweeds vertaalbureau Snelvertaler

Heeft u een vertaling van of naar het Zweeds nodig? Dan bent u bij Vertaalbureau Snelvertaler aan het juiste adres! Wij werken samen met professionele, zeer ervaren vertalers die moedertaalspreker zijn van de taal waar naartoe wordt vertaald en zijn meestal woonachtig in het land van de doeltaal. Bovendien hebben wij voor elk specialisme de juiste vertaler in huis; of u nu een juridische, technische of commerciële tekst wilt laten vertalen, wij zoeken de juiste match voor u.
Uw vertalingen van en naar het Zweeds worden in samenwerking met onze Zweedse collega’s verzorgd. Zij zijn goed op de hoogte van wat er speelt op de Zweedse markt. Op deze manier zorgen wij ervoor dat uw teksten geschikt zijn voor uw publiek.

Professioneel Zweeds vertaalbureau Snelvertaler

Algemene informatie over de Zweedse taal

Het Zweeds behoort tot de Scandinavische talen en is, als zijnde een Germaanse taal, in de verte verwant aan het Nederlands. Het is, logischerwijs, de officiële taal van Zweden. Iets verrassender is misschien dat ook in Finland het Zweeds deze status heeft. In Finland heeft ongeveer zes procent van de bevolking Zweeds als moedertaal. Bij elkaar zijn er zo’n negen miljoen mensen die het Zweeds als moedertaal spreken. Daarnaast is er nog een kleine bevolkingsgroep in Estland, zo’n tien procent, die een variant van het Zweeds spreken.

Er zijn drie soorten Zweeds te onderscheiden; de standaardtaal Rikssvenska (‘Rijkszweeds’), Finland-Zweeds en Estland-Zweeds. Wilt u weten of het voor u van belang is hierin onderscheid te maken? Neem dan even contact met ons op!

2019-02-20T14:35:31.7819001Z

Nicolette van Neer
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Female83950
customer service
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 52 vertalers gaven ons een score van 4,9 uit 5.