De expertise van Zweeds vertaalbureau Snelvertaler

Heeft u een vertaling van of naar het Zweeds nodig? Dan bent u bij Vertaalbureau Snelvertaler aan het juiste adres! Wij werken samen met professionele, zeer ervaren vertalers die moedertaalspreker zijn van de taal waar naartoe wordt vertaald en zijn meestal woonachtig in het land van de doeltaal. Bovendien hebben wij voor elk specialisme de juiste vertaler in huis; of u nu een juridische, technische of commerciële tekst wilt laten vertalen, wij zoeken de juiste match voor u.
Uw vertalingen van en naar het Zweeds worden in samenwerking met onze Zweedse collega’s verzorgd. Zij zijn goed op de hoogte van wat er speelt op de Zweedse markt. Op deze manier zorgen wij ervoor dat uw teksten geschikt zijn voor uw publiek.

Professioneel Zweeds vertaalbureau Snelvertaler

Algemene informatie over de Zweedse taal

Het Zweeds behoort tot de Scandinavische talen en is, als zijnde een Germaanse taal, in de verte verwant aan het Nederlands. Het is, logischerwijs, de officiële taal van Zweden. Iets verrassender is misschien dat ook in Finland het Zweeds deze status heeft. In Finland heeft ongeveer zes procent van de bevolking Zweeds als moedertaal. Bij elkaar zijn er zo’n negen miljoen mensen die het Zweeds als moedertaal spreken. Daarnaast is er nog een kleine bevolkingsgroep in Estland, zo’n tien procent, die een variant van het Zweeds spreken.

Er zijn drie soorten Zweeds te onderscheiden; de standaardtaal Rikssvenska (‘Rijkszweeds’), Finland-Zweeds en Estland-Zweeds. Wilt u weten of het voor u van belang is hierin onderscheid te maken? Neem dan even contact met ons op!

2017-10-18T13:17:42.5703772Z

Nicolette van Neer
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Female83950
customer service

American Translators Association Logo

Wij zijn een zakelijk lid van ATA, de Vereniging van Amerikaanse Vertalers

Logo van EUATC en VViN

Als uw vertaling benodigd is voor Europese markten, werken wij volgens EUATC (Europese) standaarden

Proz logo

De meeste vertalers die voor ons werken zijn gecertificeerde leden van Proz

DIN CERTCO logo

Onze Europese dochteronderneming is, vanwege onze ruime ervaring in life sciences vertalingen, geregistreerd bij DIN CERTCO

Kiva supporter logo

Snelvertaler.nl is een trotse sponsor van het KIVA-programma.