Vertaalbureau Deens – Noors

Vertalingen Deens - Noors verzorgt vertaalbureau Snelvertaler graag voor u.

Professionele vertalingen Deens - Noors.

Het Deens en Noors lijken sterk op elkaar. Noorwegen viel tot het begin van de negentiende eeuw onder Deens gezag. Het Deens heeft hierdoor behoorlijk wat invloed op de Noorse taal gehad, die nog steeds zichtbaar is. Zo heeft het Noors nog steeds twee schrijftalen: een die gebaseerd is op de Noorse dialecten en een die sterke overeenkomsten vertoont met de Deense taal. Los van de talen die elkaar beïnvloeden hebben de landen ook op andere manieren met elkaar te maken. Zo werkt men zowel politiek als zakelijk gezien vaak samen en zijn beide landen natuurlijk zo goed als buurlanden. Toch zijn er ook wat verschillen, zeker taalkundig gezien. Hierdoor kunnen bepaalde woorden net een andere betekenis krijgen, waardoor de boodschap niet goed over komt. Een professionele vertaling kan daarom nodig zijn. Vertaalbureau Snelvertaler is u graag van dienst bij het vertalen van uw teksten van het Deens naar het Noors.

Het beste resultaat

Vertalen vanuit het Deens naar het Noors komt neer op details. Het is daarom ook verstandig om gebruik te maken van vertalers die kennis van zaken hebben en goed op de hoogte zijn van de verhoudingen tussen beide landen en hun talen. Ons vertaalbureau heeft een uitgebreid netwerk met vertalers over de gehele wereld. Zo zorgen we ervoor dat er altijd vertalers beschikbaar zijn die bij uitstek geschikt zijn voor de vertaalklus. We stellen daarom altijd de eis aan onze vertalers dat ze de doeltaal als moedertaal spreken. In dit geval spreekt de vertaler dus het Noors als moedertaal, maar is hij of zij tegelijkertijd uitstekend op de hoogte van het Deens. Hierdoor zal de vertaler ook goed op de hoogte zijn van de verhoudingen tussen beide talen. Bovendien hebben onze vertalers vakspecifieke kennis doordat ze zich gespecialiseerd hebben in bijvoorbeeld juridische vertalingen, medische vertalingen of commerciële vertalingen.


2017-10-11T13:13:40.4426682Z

Marit van Hove
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Female83950
customer service

American Translators Association Logo

Wij zijn een zakelijk lid van ATA, de Vereniging van Amerikaanse Vertalers

Logo van EUATC en VViN

Als uw vertaling benodigd is voor Europese markten, werken wij volgens EUATC (Europese) standaarden

Proz logo

De meeste vertalers die voor ons werken zijn gecertificeerde leden van Proz

DIN CERTCO logo

Onze Europese dochteronderneming is, vanwege onze ruime ervaring in life sciences vertalingen, geregistreerd bij DIN CERTCO

Kiva supporter logo

Snelvertaler.nl is een trotse sponsor van het KIVA-programma.