Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Vertaalbureau Engels – Grieks

Vertaalbureau Engels-Grieks Snelvertaler

Onze projectmanagers realiseren graag uw vertaling Engels - Grieks.

De grootste overeenkomst die het Grieks en het Engels hebben is waarschijnlijk hun invloed op de wereld. In de klassieke oudheid was het Grieks de voornaamste taal voor literatuur en academische communicatie. Dat stokje werd door de eeuwen en millennia heen doorgegeven en is inmiddels bij het Engels aanbeland. Het Latijnse alfabet, waarin het Engels wordt geschreven, is voortgevloeid uit het oud Griekse alfabet. Logischerwijs behoren beide talen ook tot dezelfde talenfamilie: namelijk de Indo-Europese. Wel zijn de voorgangers van de huidige talen al dusdanig vroeg van elkaar afgesplitst dat er vandaag de dag nog maar weinig zichtbare overeenkomsten tussenbeide zijn. Het Griekse alfabet vertoont behoorlijk wat verschillen met het Latijnse en wanneer je beide talen naast elkaar legt zul je weinig overeenkomsten vinden, behalve woorden die afstammen uit het Grieks. Enkele voorbeelden hiervan zijn 'telephone', een samentrekking van de Griekse woorden 'tèle'(ver weg) en 'phonos'(horen/luisteren) en 'microscope', afgeleid van 'micros'(klein) en 'scopos'(zien/kijken). Een vertaling van het Engels naar het Grieks is dus geen overbodige luxe. Het inschakelen van vertaalbureau Snelvertaler is hierbij een verstandig idee. Snelvertaler.nl heeft de beschikking over een groot bestand uitstekende vertalers die communicatie vlekkeloos kunnen laten verlopen.

Ervaren vertalers met expertise

De uitstekende vertalers van ons vertaalbureau zijn zo goed door de strenge eisen die wij aan ze stellen. Zo werken wij uitsluitend met moedertaalsprekers van de doeltaal. In dit geval betekent dat dat de vertaler van deze talencombinatie het Grieks als moedertaal spreekt en het liefst nog woonachtig is in Griekenland. Iemand die van jongs af aan ondergedompeld is in een taal is immers beter in staat de nuances aan te voelen en correct te vertalen. Hiernaast hebben de vertalers van Snelvertaler zich vaak ook gespecialiseerd in een bepaald vakgebied. Zo hebben wij technische, juridische en marketingvertalers in ons bestand, maar ook beëdigde vertalers, commerciële vertalers en vertalers die veel ervaring hebben met het vertalen van literaire teksten. Wat uw vakgebied ook is, wij kunnen altijd een vertaler ervaring hierin vinden.

Contact met onze projectmanagers

Wilt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen? Vul dan het offerteformulier op onze website in of stuur ons een e-mail met daarin uw te vertalen tekst. Wij streven er dan naar u binnen een uur een prijsopgave op te sturen. Heeft u nog vragen of wilt u liever eerst wat meer informatie over ons of de vertaalprocedure? Dan kunt u contact opnemen met onze projectmanagers. Zij staan u graag te woord.

2019-03-08T13:12:08.4210366Z
Erwin Vroom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Erwin Vroom een e‑mail

Ook nu staat snelvertaler voor u klaar.

Bel ons op 036-534 89 10

Vraag een offerte aan of stuur ons een e-mail met uw vraag.

ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.