Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Vertalen naar het Inuit

Bomen in sneeuw

Vraag direct een offerte aan voor uw vertaling Inuit.

Inuit is een verzamelnaam voor een aantal talen die voornamelijk in het noordelijkste deel van Noord-Amerika wordt gesproken, maar daarnaast ook in sommige delen van Siberië. Officieel worden deze talen Eskimo-Aleoetische talen genoemd. Inuit is de benaming die deze talengroep in Groenland, Canada en West-Alaska heeft in verband met de gevoelige lading die het woord Eskimo daar heeft. Het grootste deel van de sprekers bevindt zich in Groenland, maar ook in het oosten van Canada is nog een aanzienlijke groep inwoners deze taal machtig. Het kan dan ook zeker mogelijk zijn dat u een vertaling vanuit of naar het Inuit nodig heeft. Hiermee kan vertaalbureau Snelvertaler u uitstekend van dienst zijn!

De taal

Omdat het Inuit op zichzelf eigenlijk een verzameling dialecten is, kunnen er in sommige gebieden voor dezelfde woorden verschillende benamingen worden gebruikt. Een goede kennis van deze verschillen is dan ook belangrijk wanneer u zaken gaat doen in deze gebieden. Daarnaast vertonen de verschillende dialecten ook veel overeenkomsten, waardoor men zich met de juiste kennis op veel plaatsen kan redden. Het Inuit wordt gekenmerkt door een veelzijdige grammatica, waarbij bijvoorbeeld woorden op verschillende manieren kunnen worden vervoegd. Hierdoor is ook de mythe ontstaan dat de sprekers van deze talen een groot aantal verschillende woorden voor sneeuw zouden hebben. Dit is niet het geval, alleen door de verschillende variaties van het woord lijkt het zo voor hen die de taal niet machtig zijn.

Zakendoen in Groenland, Canada en Alaska

Ook voor vertalingen voor Groenland bent u bij Snelvertaler aan het juiste adres.

De onherbergzame streek waar de sprekers van het Inuit wonen, lijkt niet direct aantrekkelijk voor zaken. Toch liggen hier wel degelijk kansen voor wie de stap durft te nemen. Denkt u bijvoorbeeld eens aan de welvarende olie-industrie in dit gebied. Natuurlijk is zakendoen is een afgelegen streek heel anders. De kosten zijn doorgaans hoger en ook zijn allerlei benodigdheden lang niet altijd makkelijk verkrijgbaar. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog de culturele verschillen. Voordat u gaat ondernemen in deze gebieden is het verstandig u hierin te verdiepen. Zo zijn de Inuit niet gewend aan autoriteit en hiërarchie, het is dus belangrijk om uw zakenpartners altijd als gelijken te behandelen. Ook is het niet gebruikelijk om frustratie of woede te tonen. Dit wordt als een kinderachtige eigenschap gezien, die duidt op onvermogen. Daarnaast is het goed om te weten dat men niet gewend is aan directe verzoeken, dit wordt als onbeleefd ervaren. Het is dus beter om uw wensen indirect kenbaar te maken aan uw gastheer of gastvrouw.

Hoe helpt Snelvertaler u?

Bij het zakendoen met Inuit zijn er dus zeker verschillende uitdagingen! Vertaalbureau Snelvertaler is u graag van dienst met het overwinnen van de taalbarrière. Hierbij kunt u denken aan vertalingen van de benodigde documenten, maar bijvoorbeeld ook aan tolken. Op deze manier zullen uw zakelijke gesprekken of vergaderingen een stuk soepeler verlopen.

Lees meer over onze ervaring met Noord-Canadese talen.

2019-11-01T14:08:15.8399327Z
Frederique Blom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Frederique Blom een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.