Hongaarse vertalingen door vertaalbureau Snelvertaler

Snelvertaler helpt u graag verder met uw vertaling Hongaars.

Na het vallen van het IJzeren Gordijn in 1989 kwam er in het voorheen communistische Hongarije steeds meer ruimte voor de vrije markt. Dat betekende dat er langzamerhand ook steeds meer kansen ontstonden voor ondernemers uit de westerse wereld. In de jaren erna trad het land toe tot de NAVO en de Europese Unie en richtte het zich steeds meer op internationale betrekkingen. In de eerste helft van deze eeuw lag de economische groei in Hongarije zelfs hoger dan in de oudere EU-landen. Buitenlandse investeringen speelden hierbij een grote rol en dat geeft gelijk aan hoe interessant deze markt is voor ondernemers van buiten Hongarije.

De Hongaarse taal

Het Hongaars behoort tot de Fins-Oegrische talen. Toch vertoont het Hongaars nauwelijks gelijkenissen met familieleden als het Fins en het Lets. In de loop der jaren hebben invloeden uit het Iraans, Turks, Germaans en Slavisch er dan ook voor gezorgd dat het Hongaars een unieke taal is geworden.

Het is dan ook een rijke taal, waarbij minimale details tot grote verschillen in betekenis kunnen leiden. Daarnaast is het een zogenaamde agglutinerende taal. Dit houdt in dat één woord meerdere informatieve aspecten kan omvatten. Waar wij in onze taal meerdere woorden voor nodig hebben, kan met samen- en achtervoegingen in het Hongaars in één woord worden samengevat.

Vertalingen in het Hongaars

Of u nu zaken gaat doen in de Hongaarse dienstensector of kiest voor de bloeiende markten van ICT en elektronica, Snelvertalerzorgt altijd voor vertalingen op maat. Wij werken uitsluitend met professionele vertalers die het Hongaars als moedertaal hebben, waardoor u altijd zeker weet dat uw boodschap goed in het Hongaars wordt gebracht. Ook zorgen we er natuurlijk voor dat uw vertalingen toegespitst zijn op de specifieke markt waarin u actief bent.

Onze projectmanagers staan u graag te woord.

Offerteaanvraag

Voor een vrijblijvende offerte kunt u uw tekst e-mailen of het offerteformulier invullen. Onze projectmanagers sturen u vervolgens binnen een uur een offerte per e-mail. Wilt u meer weten over hoe wij u kunnen helpen om van uw zaken in Hongarije een succes te maken? Neem dan contact op en we leggen het u graag allemaal uit.

2019-03-21T13:25:11.6473804Z

Erwin Vroom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Male83950
customer service
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 52 vertalers gaven ons een score van 4,9 uit 5.