Snel
vertaler
Snel, vakkundig en betrouwbaar
Snel, vakkundig en betrouwbaar

Zakendoen met Finland en Finnen

Zakendoen met Finland en Finnen

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor uw Finse vertaling!

Finland is een land dat een heel aantrekkelijk investeringsklimaat heeft voor buitenlandse investeerders. Finland heeft geen ingewikkelde regelgeving en bureaucratie is amper aanwezig. De geografische locatie van Finland, het enige West-Europese land met een grens met Rusland, wordt door veel investeerders als een heel groot voordeel genoemd. Via Finland exporteren veel bedrijven naar Rusland en de Baltische Staten. De export kan via een eigen vestiging lopen, maar er kan ook gekozen worden om de export naar Rusland via een Finse partner te organiseren. Veel Nederlandse bedrijven hebben in het verleden al één of meerdere keren zaken gedaan met Finland en via Finland hun export naar het oosten laten lopen.

Naast de strategische locatie, is Finland ook een land waar traditionele industrieën mogelijkheden bieden voor Nederlandse bedrijven. Bedrijven die gebaat zijn bij efficiëntie van loonwerkers kiezen voor Finland als productielocatie, omdat de productiviteit in Finland heel erg hoog ligt. Vanuit deze traditionele industrieën werken Finse bedrijven aan hoogwaardige en baanbrekende innovaties op het gebied van milieu vriendelijke en energie veilige oplossingen voor slimme transportmiddelen, afvalverwerking en waterzuiveringsinstallaties. Wij voorzien u graag van een aantal tips voor het zakendoen in Finland:

Tip 1: Overlegcultuur

Vergaderingen worden belegd om informatie te verzamelen of te verspreiden en op basis van deze informatie wordt overleg gepleegd om tot een consensus te komen. Een verhitte discussie zal in Finland niet snel plaats vinden. Grote beslissingen zullen dan ook niet vaak door één persoon worden genomen, maar door een groep van managers die gezamenlijk de verantwoordelijkheid dragen. Hierdoor kan het beslissingsproces langer duren dan u wellicht gewend bent.

Tip 2: Enthousiasme

Een Fin zal niet snel feedback geven op een presentatie en de non-verbale communicatie van een Fin is moeilijk te lezen. Laat u niet meteen ontmoedigen wanneer u geen positieve geluiden hoort na uw presentatie. Wacht rustig af. Wanneer u juist zelf heel enthousiast bent over een voorstel, laat dit niet te veel merken. De Finnen kijken ook naar de negatieve kanten en uw enthousiasme kan dan tegen u gaan werken.

Fins vertaalbureau Snelvertaler helpt u met zakendoen in Finland!

Onze projectmanagers staan u graag te woord.

Tip 3: De taal

De Finse taal is één van de moeilijkste talen in de wereld. Over het algemeen spreken de meeste Finnen Engels. Voor de zakenman is een professionele vertaalservice echter onmisbaar. Denk aan investeringsaanvragen, aankopen voor land, lokale regelgeving en arbeidscontracten. Deze zaken worden in het Fins geregeld. Maar ook als u producten uit Finland importeert en hier in Nederland wilt verkopen, dan zult u Finse etiketten en productclaims in het Nederlands moeten vertalen. Snelvertaler kan u en uw medewerkers helpen om uw papieren en correspondentie van het naar het Fins te vertalen.

Hoe kunnen de medewerkers van Snelvertaler.nl / Pikakaantaja.fi u helpen?

De meeste communicatie in Finland vindt in het Engels plaats, maar een voorstel of een project dat in het Fins is vertaald, wordt door de Finse zakenpartner zeer gewaardeerd. Vertrouw op vertaalbureau Snelvertaler voor professionele Finse vertalingen! Neem contact op met onze projectmanagers, zij vertellen u graag meer over onze expertise, of kijk gewoon rond op onze website voor meer informatie. Voor het direct aanvragen van een vrijblijvende offerte kunt u ons uw document(en) e-mailen.

2019-11-04T12:10:21.5933492Z
Nicolette van Neer
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Nicolette van Neer een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.