Zakendoen met Israël

Zakendoen in het buitenland is altijd een spannende onderneming. Er liggen kansen, maar ook hindernissen in de vorm van een taal- en cultuurbarrière. Hoe verder van huis u gaat, des te meer u dit zult ondervinden. Vanuit eigen ervaring geven de vertalers en tolken Hebreeuws van Snelvertaler u graag een aantal tips voor het zakendoen met en in Israël.

Direct en open

Zakendoen met Israël: vertaalbureau Snelvertaler geeft tips.

Snelvertaler helpt u graag succesvol zakendoen: vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Inwoners van het land Israël hebben een directe en open stijl van communiceren. Hoewel dit in eerste instantie voor sommige Nederlanders wellicht onwennig zal zijn, levert het zakelijk gezien behoorlijk veel voordeel op. Wanneer u beschikt over de juiste dosis lef, kunt u namelijk overal op afstappen en een gesprek beginnen. Israëliërs zullen daar niet raar van opkijken. Bijkomend voordeel is ook nog eens dat er in het land nauwelijks tot geen sprake is van hiërarchie, u mag vrij spreken en hoeft niet op een toewijzing of iets dergelijks te wachten. Die situatie is ideaal voor ondernemers die een risico durven te nemen.

Zakelijk en privé

Hard werken en genieten lijkt bij Israëliërs hand in hand te gaan. Waar Nederlanders vaak een strikte scheiding tussen privé en zakelijk hebben, is dit in Israël niet het geval. U kunt dus gerust 's avonds iemand benaderen voor een zakelijke kwestie. Bewoners van het land staan er om bekend dat ze hard werken maar tegelijkertijd van feesten houden. Altijd is er wel een feest waar u zakelijke contacten op kunt doen en de kans op deze feesten is ook erg klein dat u iemand tegenkomt die zegt 'zich vanavond niet met zaken bezig te houden'. Juist omdat privé en zakelijk zo dicht bij elkaar liggen, is het erg gemakkelijk om de juiste mensen te bereiken!

De taal

In Israël is de meest gesproken en officiële taal uiteraard het Hebreeuws. Daarnaast wordt ook het Arabisch door grote groepen inwoners gebruikt. Doorgaans maken Israëlische bedrijven hun documenten naast het Hebreeuws ook beschikbaar in het Engels, omdat ze veel zaken doen met de VS. Desondanks wordt het altijd op prijs gesteld als u enkele zakelijke documenten, uw bedrijfsinformatie en visitekaartje bijvoorbeeld, in het Hebreeuws beschikbaar stelt.
Snelvertaler heeft jarenlange ervaringen met vertalingen van en naar het Hebreeuws. Bovendien beschikken wij over vertalers met zeer uiteenlopende specialismes. Juridische, medische, commerciële en wetenschappelijke teksten zijn slechts een paar voorbeelden van onze expertise.

2017-10-11T12:51:17.9736380Z

Erwin Vroom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Male83950
customer service

American Translators Association Logo

Wij zijn een zakelijk lid van ATA, de Vereniging van Amerikaanse Vertalers

Logo van EUATC en VViN

Als uw vertaling benodigd is voor Europese markten, werken wij volgens EUATC (Europese) standaarden

Proz logo

De meeste vertalers die voor ons werken zijn gecertificeerde leden van Proz

DIN CERTCO logo

Onze Europese dochteronderneming is, vanwege onze ruime ervaring in life sciences vertalingen, geregistreerd bij DIN CERTCO

Kiva supporter logo

Snelvertaler.nl is een trotse sponsor van het KIVA-programma.