Nepalees vertaalbureau Snelvertaler

Wanneer u zaken wilt gaan doen over de grens, is het belangrijk dat u het een en ander weet over het land waar u zaken gaat doen. Niet in de laatste plaats geldt dit de taal. De taal is immers vaak de pijler van een samenleving en met de juiste kennis en vaardigheden van een taal, kunt u erg veel indruk maken in een land waar u zaken wilt gaan doen. Wanneer u bijvoorbeeld zaken wilt gaan doen in Nepal, is het belangrijk dat u het een en ander over de taal af weet. Daarnaast kunt u natuurlijk indruk maken als u uw zakelijke documenten zoals de brochures en folders van uw bedrijf laat vertalen in het Nepalees. Dat geldt in nog meerdere maten voor contracten. Vertaalbureau Snelvertaler kan u uitstekend van dienst zijn bij het vertalen van al uw teksten. Bovendien kunt u ook gebruik maken van onze tolkdiensten.

Het Nepalees

Nepalees vertaalbureau Snelvertaler

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor uw vertaling Nepalees.

Het Nepalees behoort tot de Indo-Arische talen. Ongeveer veertien miljoen mensen beheersen deze taal. Daarvan woont het overgrote merendeel in Nepal zelf; bijna twaalf miljoen mensen uit Nepal spreken de taal. De taal wordt ook wel eens Gurkhali genoemd, vooral door mensen uit Nepal zelf. Dit heeft te maken met de historie en het ontstaan van de taal. De Ghurka stam veroverde in de zestiende eeuw Nepal en sindsdien wordt het Nepalees of Gurkhali in het land gesproken. Naast de twaalf miljoen sprekers in Nepal zijn er nog ongeveer twee miljoen inwoners van India die de taal machtig zijn. In Nepal is het de officiële taal.

Het schrift

Het Nepalees wordt geschreven volgens het Devanagari schriftsysteem. Dit behoort tot de Indische schriften en wordt door het Nepalees, maar ook door diverse andere Indo-Arische talen zoals het Hindi gebruikt. Dit schriftsysteem ontstond aan het einde van de twaalfde eeuw. Het is een directe afstammeling van het Brahmi, een schrift dat stamt uit de derde eeuw voor Christus. Het Devanagari is een syllabisch schrift en erg lastig te begrijpen voor mensen die geen Indo-Arische taal als moedertaal hebben.

Nepalees vertalen met Snelvertaler

Juist omdat het zo lastig is om deze taal te begrijpen en op schrift te stellen, is het verstandig om een vertaalbureau in te schakelen. Snelvertaler heeft een goede reputatie als vertaalbureau en heeft de juiste vaardigheden en genoeg ervaring om u terzijde te staan bij het vertalen van zakelijke documenten en als tolk. Aarzel niet contact op te nemen met onze projectmanagers, zij staan u graag te woord. Een vrijblijvende offerte kunt u aanvragen via het offerteformulier of door ons uw document te e-mailen. Onze projectmanagers sturen u vervolgens binnen een uur een offerte per e-mail.

2019-03-29T08:35:49.3197808Z

Marit van Hove
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Female83950
customer service
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATAKiva supporter logoEU GDPR
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 52 vertalers gaven ons een score van 4,9 uit 5.