Nederland

Gecertificeerd vertaalbureau

Op deze pagina vindt u informatie over vertaalbureau Snelvertaler en onze vertaaldiensten van en naar het Oekraïens. Op onze kantoren in vele Europese steden staan deskundige teams van projectmanagers voor u klaar die uw vertalingen coördineren. We beschikken over een wereldwijd netwerk van zorgvuldig geselecteerde vertalers. Voor ieder project wordt de meest geschikte vertaler uitgekozen.

Vertalingen van en naar het Oekraïens

Oekraïne is inmiddels kandidaat-lid van de Europese Unie. In de praktijk is er tussen de EU en het land in het verleden langzaam een vrijhandelszone aan het ontstaan die belangrijk is voor de bedrijven uit de EU en uit Oekraïne. Voor Nederlandse bedrijven die al sterke relaties hebben met bedrijven uit landen in Centraal en Oost-Europa, biedt dit tal van kansen. Om u te helpen bij het succesvol zakendoen met bedrijven uit het land, werkt Snelvertaler samen met specialistische vertalers die uw documenten van en naar het Oekraïens vertalen. Ook kunt u bij Snelvertaler een tolk regelen in zowel Nederland als in Oekraïne die u professioneel bijstaat voor het vertalen van uw gesprekken en onderhandelingen met vertegenwoordigers van Oekraïense bedrijven.

Oekraïens is een wijdverspreide taal

Het Oekraïens wordt niet alleen in Oekraïne gesproken, maar ook in Wit-Rusland, Moldavië en Rusland. In het land zelf worden, naast het Oekraïens, ook andere talen gesproken zoals het Russisch, Roemeens, Hongaars en zelfs Grieks. Voor uw zakelijke vertalingen in Oekraïne zult u voornamelijk een Oekraïense vertaler en in sommige gevallen een Russische vertaler nodig hebben. Oekraïens kent net als het Russisch het Cyrillische alfabet. In het Oekraïense Cyrillische alfabet worden dan wel weer een aantal unieke letters en tekens gebruikt. De deskundige vertalers van Snelvertaler zijn over het algemeen in Oekraïne opgegroeid en hebben dus niet alleen een vakkundige kennis van de taal, maar ook van de cultuur. Op deze manier bent u verzekerd van een optimale vertaling.

Ontwikkeling centrale rol in de economie

Economische ontwikkeling is een belangrijke drijfveer voor Oekraïne. Om dit te realiseren is samenwerking met Europese landen noodzakelijk. Het land biedt een grote pool van geschoolde arbeidskrachten. De auto-industrie heeft bijvoorbeeld al vaak geïnvesteerd in productiefaciliteiten in het land. Het land heeft een enorme potentie voor onder andere het landbouwgebied, de internationale voedselvoorziening, de energiesector en de zorgsector. Om die potentie te realiseren zijn er materialen, technologie, producten en kennisoverdracht nodig.

Onze specialisaties

Snelvertaler helpt u bij het vakkundig vertalen van documenten vanuit het Oekraïens naar het Nederlands of andere talen zoals het Duits, Engels, Frans of Spaans. Een vertaling naar het Oekraïens is natuurlijk ook mogelijk. Onze vertalers hebben zich gespecialiseerd in onder andere de onderstaande vakgebieden:

 • Commerciële vertalingen: brochures, websites, presentaties, offertes, algemene voorwaarden en leveringsvoorwaarden, import- en exportpapieren
 • Juridische vertalingen: contracten, investeringsaanvragen, arbeidsovereenkomsten en aankooppapieren
 • Industriële vertalingen: gebruiksaanwijzingen, handleidingen en recepten
 • Landbouwvertalingen: aankoop van rechten voor landbouwproductie en verzekeringspapieren
 • Financiële vertalingen: jaarrekeningen, bedrijfsadviezen, overeenkomsten, businessplannen en offertes
 • Medische vertalingen: onderzoeksrapporten, bijsluiters en gebruiksdocumenten
 • Marketing en HRM-vertalingen: personeelshandboeken, cv’s, leaseregelingen en reglementen

Oekraïense taal vertalen

Vaak wordt gedacht dat Oekraïens en Russisch hetzelfde zijn, dat is echter pertinent niet zo. Er zijn natuurlijk overeenkomsten, maar ook zeker verschillen. Een vertaler met bijvoorbeeld de specialisatie Nederlands-Oekraïens is zich dan ook goed bewust van deze verschillen en zorgt dat de vertaling van uw website, teksten, of welk project dan ook, van de hoogste kwaliteit is.

Vragen over onze taaldienstverlening?

Heeft u een vraag hebt over de vertaling van uw tekst of project. Of wilt u graag contact met ons zodat wij u kunnen bijstaan bij het projectmanagement? Schroom niet om contact met ons op te nemen via ons online formulier.

Veelvoorkomende talencombinaties

 • Oekraïens – Nederlands
 • Nederlands – Oekraïens
 • Russsich – Oekraïens
 • Oekraïens – Russisch
 • Engels – Oekraïens
 • Oekraïens – Engels

De bovenstaande lijst omvat de meest voorkomende talencombinaties die onze Oekraïense vertalers dagelijks tegenkomen.